Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

για το ολοήμερο...


  Τις ανάγκες της Παιδείας και της κοινωνίας βάφτισε βολέματα ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Δημήτρης Γκίνης, και επιβεβαίωσε σε χθεσινή συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΔΟΕ ότι η εγκύκλιος του που καλεί τους διευθυντές να "κόψουν" τους δασκάλους των ολοήμερων σχολείων και οδηγεί αυτόματα στην κατάργησή τους θα εφαρμοστεί.




Την ώρα που οι χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της διάλυσης του ολοήμερου σχολείου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανοίγει ολοήμερα στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, χωρίς να αμείβονται οι εκπαιδευτικοί και χωρίς κανέναν έλεγχο των δραστηριοτήτων τους από το κράτος. Όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ, με υπουργική απόφαση που εκδόθηκε χθες αιφνιδιαστικά, καταργείται ουσιαστικά προηγούμενος νόμος του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τον οποίο οι πρόσθετες δραστηριότητες στα ιδιωτικά δημοτικά εγκρίνονταν κατά παρέκκλιση, εάν και μόνο εάν οι δραστηριότητες ήταν σύμφωνες με το παιδαγωγικό πνεύμα που διέπει ένα σχολείο και εάν οι εκπαιδευτικοί που θα δίδασκαν στις δραστηριότητες αυτές ήταν πιστοποιημένοι από το κράτος για τα προσόντα τους και υπέγραφαν διοριστήρια, ώστε να πληρώνονται. Με τη χθεσινή υπουργική απόφαση, αποσύρεται ο έλεγχος από κάθε πρόσθετη δραστηριότητα, άρα και από το ποιοι εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν, και ανατίθεται πλήρως στους σχολάρχες. Οι δε εκπαιδευτικοί (;) που θα ασκούν τις δραστηριότητες αυτές δεν θα πληρώνονται, ενώ οι γονείς πληρώνουν επιπλέον δίδακτρα για τις δραστηριότητες αυτές. 



Την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν κάθε όριο, ο Σταύρος Πετράκης κατήγγειλε ότι έχουν καταγραφεί 1271 αποσπάσεις δασκάλων, που τοποθετούνται σε πολιτικά γραφεία, μητροπόλεις, σε βιβλιοθήκες και όπου αλλού και αυτές γίνονται με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες χωρίς καμία προαπαιτούμενη μοριοδότηση. "Αυτά είναι απαράδεκτα και τραγικά πράγματα και αυτό το πάρτι του ρουσφετιού συνεχίζει να υπάρχει", τόνισε.
Αντιπαρέβαλε, μάλιστα, ότι έγιναν μόλις 800 αποσπάσεις σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ τα κενά είναι πολύ περισσότερα, την ίδια στιγμή που αυτοί οι συνάδελφοι έχουν πολύ περισσότερα μόρια. Ενώ, θα γίνουν 801 αποσπάσεις ειδικών κατηγοριών. Ταυτόχρονα, ο ειδικός γραμματέας της ΔΟΕ είπε σε υψηλό τόνο ότι "υπάρχουν 4500-5000 κενές οργανικές θέσεις μόνο την ειδική αγωγή και κανείς δεν μιλάει για αυτά" και εκτίμησε ότι "τα σχολεία ειδικής αγωγής δεν πρόκειται να λειτουργήσουν πριν τον Οκτώβριο".

 

1 σχόλιο:

  1. http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85

    υτό σημαίνει ότι σε 1.165 σχολεία ΕΑΕΠ δεν θα λειτουργήσει ουσιαστικά ολοήμερο πρόγραμμα, καθώς ο δάσκαλος είναι η ψυχή και ο υπεύθυνος του προγράμματος, ενώ θα περικοπούν δεκάδες τμήματα από τα υπόλοιπα σχολεία. Η είδηση αυτή, που μεταφέρεται από το πρωί στους γονείς από τους διευθυντές των σχολείων, έχει προκαλέσει σοκ, καθώς χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται μπροστά στο αδιέξοδο ότι δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους μέχρι να γυρίσουν από τη δουλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ